The illusion of Power

De illusie van macht


Soms is een ontmoeting met iemand zo indrukwekkend dat je je die persoon jaren later nog heel helder voor de geest kunt halen.
Zo ontmoetten wij een paar jaar geleden een jongeman die activiteiten en ondersteuning bood in een organisatie die jongeren opvangt die 'niet in de maatschappij passen' en/of onhandelbaar zijn verklaard.Soms is een ontmoeting met iemand zo indrukwekkend dat je je die persoon jaren later nog heel helder voor de geest kunt halen.
Zo ontmoetten wij een paar jaar geleden een jongeman die activiteiten en ondersteuning bood in een organisatie die jongeren opvangt die 'niet in de maatschappij passen' en/of onhandelbaar zijn verklaard.

Deze jongeman - laten we hem voor het gemak Victor noemen - was zelf een ervaringsdeskundige. Onze inschatting was dat Victor niet alleen een jongere was met een persoonlijke geschiedenis van sociale of maatschappelijke problemen, hij was buitengewoon intuïtief en begreep feilloos waar we het over hadden toen we met hem deelden wat we in de wereld brengen, en hij voelde zich al heel snel zo veilig dat hij tijdens de eerste ontmoeting allerlei dingen over zichzelf met ons begon te delen.

Zo deelde hij met ons dat hij in zijn jonge leven te maken heeft gehad met meer dan 60 professionals van verschillende instellingen die hem wilden helpen zich aan te passen aan de maatschappij.
En dat hij al bij het eerste contact wist of iemand hem echt kon helpen of na een paar weken "de handdoek in de ring zou gooien".
Dat kon hij voelen ... hij kon aanvoelen wat de werkelijke intentie van de ander was. Of er een intentie was om een oplossing te zoeken voor wat er werkelijk aan de hand was of dat er een plan was waarin hij domweg moest passen.
In het laatste geval werkte Victor niet mee, maar ook niet tegen, ondanks de enorme druk van het systeem dat vaak op hem werd uitgeoefend.
Hij maakte gewoon zijn eigen weg.
Hoewel de chaos in zijn buitenwereld natuurlijk ook een groot effect had op zijn binnenwereld, was het buitengewoon indrukwekkend om de innerlijke kracht van deze jongeman te zien.
En hoe hij bezig was zijn negatieve ervaringen om te zetten in een passie om anderen te helpen.

Nu gaat deze blog niet over goed of fout of wat dan ook!
Absoluut niet. Noch willen we iets goedpraten.
Aan alle kanten, in Victor's geval, zijn er zeker goede bedoelingen geweest en zijn er zeker niet-zo-goede dingen gebeurd ... punt.

Het is echter zeer boeiend om ons te verdiepen in het mechanisme van macht en onmacht waaraan hij is blootgesteld, want daar kunnen we veel van leren.
Lees het bovenstaande nog eens, stem je af en kijk of je de verschillende krachten in het spel kunt voelen.

Vaak lijken macht en onmacht twee tegengestelde aspecten, waarbij de ene partij macht uitdrukt en de andere partij onmacht ervaart.
Maar in feite zijn het twee aspecten die in beide partijen tegelijkertijd spelen, waarbij het ene aspect zich manifesteert in de innerlijke wereld en het andere in de uiterlijke wereld.

Iemand die in de buitenwereld macht moet gebruiken om een ander iets te laten doen, leeft in de binnenwereld met een angst dat de ander niet zal volgen en is zich dus 'ergens' bewust van machteloosheid.

Iemand die zich in de buitenwereld machteloos voelt als gevolg van de macht die een ander uitoefent, leeft in de innerlijke wereld met een angst voor het gevolg van het gebruik van zijn/haar macht om zijn/haar eigen weg te volgen en is zich dus "ergens" ook bewust van de macht die hij/zij heeft.


The illusion of Power

Een machtsstrijd die we in de buitenwereld zien, kunnen we ook beschouwen als een projectie van een machtsstrijd in onszelf, in ons als individu alsook in ons collectief.
Met als bonus dat we in contact komen met onze angsten én de overtuigingen die die angsten voortbrengen.

Natuurlijk houden we meestal niet van dit proces; we worden immers geconfronteerd met steeds diepere angsten naarmate de machtsstrijd intenser wordt. Angsten om te verliezen tot zelfs angsten om te bestaan.
We verwijderen dan liever de triggers van onze angsten in de buitenwereld.

Maar als we die angst onder ogen kunnen zien, komen we langzaam steeds dichter bij het besef dat uiteindelijk niemand echte macht heeft over iemand of iets buiten zichzelf.

Ieder gezond mens komt tijdens een machtsspel op een punt waar het ongemak in de buitenwereld niet meer opweegt tegen het ongemak in de binnenwereld.

Dit is het punt waarop angst veroorzakende overtuigingen hun macht verliezen.
Het doet er dan niet meer toe.
En wanneer het er niet meer toe doet, ontstaat het gevoel van vrijheid en macht om een andere richting te kiezen. Het is een moment van loslaten.
De hoeveelheid energie die het spel kost weegt niet meer op tegen de voordelen en is beter besteed aan het creëren van een ander pad.

De enige echte macht die er is, is de macht over onszelf.
Zodra we de illusie van macht en onmacht kunnen doorzien, leidt dat tot een enorme bekrachtiging van onszelf.

Macht en machteloosheid zijn als twee zijden van dezelfde munt ... het ene kan niet bestaan zonder het andere.
Met het verdwijnen van machteloosheid, verdwijnt ook macht en omgekeerd!

Maar let wel ... Door machteloosheid om te zetten in macht (d.w.z. door "de machthebbers te overwinnen") in plaats van persoonlijke kracht wordt een nieuwe cyclus van macht en machteloosheid in gang gezet.
Krachtig zijn is iets heel anders dan macht hebben.

Wie heerser wil spelen heeft 'onderdanen' nodig en omgekeerd.
Wie wil 'winnen' heeft 'verliezers' nodig en omgekeerd.
Wie de 'good guy' wil zijn heeft 'bad guys' nodig en omgekeerd.


Het spel wordt alleen gestopt door het spel niet meer te spelen,
niet door andere stukken op het bord te zetten of door de rollen om te draaien.


Het komende jaar 2022, een jaar met drie 2-en en een neutrale 0, draagt - vooral in de eerste helft van het jaar - een energie van het uitwerken van polariteiten als macht en onmacht en belooft 'baanbrekend' te worden.

Dit loopt parallel met de fase waar miljoenen jaren geleden (vanuit ons tijdsperspectief) het Orionstelsel doorheen ging op het hoogtepunt van het Orionrijk en waarvan de energetische restanten in ons zonnestelsel te vinden zijn en die nu worden uitgewerkt.
In deze tijd van transformatie komen de enorme kosmische tijdlijnen van Orion (afscheiding en beperking - negatief principe) en Pleiaden (integratie en eenwording - positief principe) samen.
Het is echt een enorm proces.

En ook al hebben we dit transformatieproces zelf te doen, we hoeven het niet alleen te doen.
Alle verbindingen in deze kosmische lijnen zijn erbij betrokken ... een kosmische cyclus komt tot voltooiing.En tot slot hieronder een zeer inspirerende verduidelijking van Bashar over 'The illusion of Power and the Power of Illusion.
Een audio-opname van een evenement uit 1999 (en vele malen benadrukt in diverse evenementen), zo 'to-the-point' dat het bedoeld lijkt om nu echt te worden begrepen op het hoogtepunt van onze transformatie, waarbij we door het oog van de naald gaan, in dit stadium, 22 jaar later ...

 


Beste mensen,

Het onderwerp macht en onmacht kent vele perspectieven en we hebben allemaal onze eigen manier en timing om met deze onderwerpen om te gaan.
Deze nieuwsbrief geeft één perspectief, maar er zijn vele andere waardevolle perspectieven!

We hopen dat het je zal inspireren om je eigen nieuwe perspectieven te ontwikkelen.
We horen graag van u als u een boeiende vraag of positieve input heeft voor een toekomstige nieuwsbrief !
Voel je welkom ...

We wensen iedereen veel liefde en wijsheid
en een hele fijne kerst
en een fantastisch nieuwjaar.
2022 - laten we geschiedenis schrijven !!!
Heb elkaar lief en houd elkaar vast in de komende maanden!
Voor nu, veel liefde!

En tot binnenkort, persoonlijk, op een van de online evenementen en op de online gemeenschap Human-ET One!

Jacqueline en Philip

 


Source : Newsletter ET-Healing.nl - December 2021

 

Contact gegevens

Healing Centre Beyond Medicine 

Wolfhezerweg 31
6874 AA Wolfheze
Netherlands
+31 (0)6-43726518

Lees meer over onze
Eerlijke Prijzen
Voorwaarden
Privacy Policy
Disclaimer
Copyright
- SiteMap

Ervaringen van onze klanten

Prev Next
Together We Heal

  In de afgelopen jaren hebben we met regelmaat verzoeken ontvangen uit het buitenland (Canada, USA, Australie, Engeland, India, ...) of we ook een programma wilden gaan ontwikkelen voor ET-Healing Practitioner via skype.Dit jaar hebben we de...

Mijn eerste ET-Healing sessie

Read more
Het leven is weer terug

  Een lieve dame die al eens eerder was geweest een jaar geleden, lag op de behandeltafel voor een ET-Healing sessie. En het team liet me direct naar haar keelchakra gaan, daar stond zo een druk...

Het leven is weer terug

Read more
ET-Healing voor kosmisch contact

  Onlangs kwam er een dame in de praktijk voor een ET-Healing sessie, en zij heeft pijn klachten in de hartstreek. Ze heeft zich al regulier laten onderzoeken maar er werden geen afwijkingen gevonden. Een raadsel...

ET-Healing voor kosmisch contact

Read more
Ben ik buitenaards

  Hij komt voor het eerst in de praktijk met Fysieke klachten. Wil heel graag weten wat het is, graag een diagnose. Is heel eerlijk over de buitenaardsen: ‘Ik ben behoorlijk sceptisch. Ik ben een wetenschapper.’Zo...

Ben ik buitenaards ?

Read more

  Samen met een cliënt had ik zo'n magische ervaring tijdens deze gehele ET-healing sessie, dat we die samen met jullie wilden delen : "Dit is een verslag van de ET-healing sessie die ik van Jacqueline en...

Tijd voor Magie

Read more
Verschuiving in tijd, ruimte en dimensies

  "Lieve Jacqueline,Wat heb jij me vorige week weer een prachtige en bijzondere ET-healing sessie gegeven. Dankjewel.Onvoorstelbaar, wat daar is gebeurd en nog steeds doorwerkt.Ik hoorde op de opname jouw woorden over de verschuivingen van tijd...

Verschuiving in tijd en dimensies

Read more
Healing van een hond

  Ik kreeg weer een mooie aanvraag voor een ET-healing voor een hond binnen, iets wat ik ook graag doe.Het ging om een hond die last had van haar achterpoot door gescheurde banden.Ze was daarvoor geopereerd...

ET-Healing voor een getraumatiseerde hon…

Read more
Healing voor Gabber

  Het bazinnetje van Gabber mailde me of ik een ET-healing op afstand wilde doen voor hem, want als ze hem optilt gilt hij van de pijn.Ook borstelen heeft hij liever niet. De dierenarts kan niets...

Healing voor Gabber

Read more
Janet Ossebaard

  Levensveranderende gebeurtenis: heling door buitenaardse wezensToen we in 2013 op vakantie waren in het zuiden van Engeland (Glastonbury gebied) om een graancirkel reis te doen onder leiding van Janet Ossebaard, werden het team en ik...

Janet Ossebaard

Read more
Testimonial Lymphoma Hodgkin

  In juli 2011 werd er bij mij lymfklierkanker Hodgkin op drie plaatsen in mijn borst geconstateerd. Na 5 maanden chemokuren en 25 dagen bestralingen bleken de tumoren verdwenen te zijn. Tijdens het herstel van de behandelingen...

Anomiem-Hodgkin

Read more