Craig-Thompson-Quote-Shame-is-always-easier-to-handle

Schaamte is makkelijker te hanteren als...


Het is al weer een tijdje terug, ergens rond mei 2019, dat mijn gids Ezra'el aangaf tijdens een intens innerlijk proces dat het tijd was om een netwerk voor te bereiden omdat er een tsunami aan 'werk' aan ging komen.
En iets later, dat 'Reconnection-achtige' activaties belangrijk zouden gaan worden voor de mensheid om zich terug te kunnen brengen op de weg naar zich Zelf.


Sinds medio 2020 zijn we onze ervaringen en inzichten hierover gaan vormgeven in een nieuw trainingsprogramma voor ET-Healing MasterPractitioners en in 2022 zijn we gestart met één internationale groep en twee Nederlandse groepen.

In deze nieuwsbrief willen we graag delen over de bijzonder diepgaand helende 2-daagse met een groep ET-Healing MasterPractitioners van afgelopen maand die niet alleen voor ieder van ons zeer bevrijdend is ervaren, maar ons ook heeft voorbereid voor wat er gaat komen in de wereld om ons heen.

Vrijwel direct na de gezamenlijke afstemming met elkaar en al onze gidsen was daar ineens vanuit 'het niets' het thema schaamte in 'full force', resonerend met alle deelnemers in de groep en allerlei verborgen stukken wakker makend.

Volledig onvoorbereid, volledig onverwacht.
En we ervaarden het als een uitnodiging om met elkaar hier in alle openheid, veiligheid en nieuwsgierigheid met elkaar en naar elkaar te luisteren en kijken. En om te ontdekken dat we allemaal de pijn van schaamte sterk hebben ervaren in het verleden, zo sterk dat we toen het liefst deze realiteit hadden willen verlaten.

We voelden ons tijdens deze dagen begeleid door onze gidsen, vooral tijdens een prachtige meditatie die belangrijke sleutels bevat om met onszelf en anderen om te gaan bij het vastzitten in de pijn van schaamte.
En hoewel hier in de nieuwsbrief niet voldoende ruimte is om al onze inzichten te delen, willen we graag de hoofdlijnen delen.

Wat is schaamte ?

We kennen allemaal het gevoel van schaamte.
Dat gevoel dat zich op verschillende manieren en in verschillende vormen kan voordoen en op verschillende niveaus van intensiteit ervaren kan worden.

Je kunt je schamen voor een pukkel in je gezicht : deze schaamte is vaak van voorbijgaande aard, net als de meeste vormen van schaamte over zaken die je 'hebt', zoals kleding die niet matcht met de groep waarin je bent en dergelijke.

Je kunt ook schaamte voelen over iets wat je hebt gedaan, alhoewel dat snel verward kan worden met je schuldig voelen. Ook hier kunnen we soms nog actie ondernemen om dit schuldgevoel meer of minder achter ons te laten.
Schuld en de schaamte hierover gaat over het slecht voelen over iets wat we hebben gedaan.

De meest pijn van schaamte ervaren we als we ons slecht voelen over (een deel van) wie we zijn ... over iets wat we niet kunnen veranderen.

Volgens Brené Brown, een onderzoekster aan de Universiteit van Houston, is schaamte een "intens pijnlijk gevoel of ervaring door de overtuiging dat we niet deugen en daarom onwaardig zijn voor liefde en verbondenheid". 

De primaire reaktie op dit intense gevoel is het willen verbergen of laten verdwijnen van hetgene waarvoor we ons schamen, soms onszelf helemaal te willen laten verdwijnen.
We willen daarbij zelfs het gevoel van schaamte verbergen achter een andere emotie, zoals angst, woede of jaloezie, waardoor het moeilijker wordt om het te zien, maar we uiteindelijk wel in een een afglijdend proces komen.

De intensiteit van iedere ervaring wordt, zoals altijd, bepaald door de kracht van de energieveld (event) en de frequenties ervan.

Wanneer we nu kijken naar de frequenties van de verschillende emoties kunnen we zien dat schaamte helemaal onderaan staat, wat aangeeft dat schaamte de laagste frequentie heeft in ons spectrum van emoties.

 

.....


Nu vraag je je misschien af waarom wij als mens zijn uitgerust met een emotie die zo intens onplezierig kan voelen, dat je het liefst wil verdwijnen, volledig uit verbinding ?

Wat is de functie van schaamte ?

Zoals we inmiddels kunnen begrijpen is extreme schaamte feitelijk het 100% tegenovergestelde van wie we in werkelijkheid zijn, een prachtig volmaakt wezen, volledig in connectie met All-That-Is.

De reden waarom schaamte zo intens voelt is omdat hetgeen we over onszelf geloven het compleet tegenovergestelde is van wie we in werkelijkheid zijn en ons systeem het de meest extreme stopteken moet geven voor deze doodlopende weg. Stop, draai om, ga terug !!!

Schaamte heeft in de fysieke realiteit een sterk sociaal element.
Schaamte leidt tot gedrag ter vermijding van de angst om beoordeeld, bekritiseerd of afgewezen te worden door anderen voor een groep of publiek.

Mensen reageren vaak op hun schaamte door anderen weg te duwen, zich terug te trekken en hun reputatie hoog te houden door aspecten van zichzelf te verbergen waarvan ze denken dat ze tot afwijzing of buitensluiting van de groep zullen leiden.

Schaamte motiveert ook tot gedrag dat leidt tot sociale acceptatie en voorkomt gedrag dat leidt tot afwijzing.
Dit betreft gedrag dat afwijkt van de gewenste moraal, normen en verwachtingen en soms wordt publieke schaamte gebruikt als een manier om gedrag te sturen of te bestraffen.

De angst om zichzelf of familie te schande te maken kan dan een rol gaan spelen bij de beslissing van mensen om zich aan de regels te houden, anderen eerlijk te behandelen of harder te gaan werken.
Helaas is het publiekelijk beschamen dagelijkse kost op 'social media'. 

Wat te doen met schaamte ?

Afhankelijk van hoe we ermee omgaan, kan schaamte ons compleet afsluiten en onze levensenergie wegslurpen of ons leiden naar een enorm gevoel van kracht en authenticiteit.

Tijdens de eerder genoemde 2-daagse training met de ET-Healing MasterPractitioners en tijdens die prachtige geleide meditatie werd ons een aantal sleutels aangereikt.

De eerste is het besluit onszelf onvoorwaardelijk te accepteren, onvoorwaardelijk lief te hebben ongeacht wat of wie hier anders over denkt en inclusief alle delen die we zelf misschien liever anders zouden zien.

Het betekent dat er geen voorwaarden zijn aan onvoorwaardelijke liefde, ongeacht wat we hebben gedaan, wie we zijn of denken te zijn.
Dit is het soort liefde dat in onszelf, ons authentieke zelf, in onze ziel verankerd ligt.

Nu zal dit voor mensen die op hun diepste niveau van pijn zijn aangekomen, niet meer voelbaar zijn, en dan is het onvoorstelbaar belangrijk dat misschien wel jij, of iemand anders die rol tijdelijk kan overnemen voor die persoon als een reflectie of spiegel van de ziel van diegene.

We hoeven niets te doen, niets op te lossen, niets te zeggen, dat zal niet gehoord kunnen worden en maakt het in zekere zin zo mogelijk nog erger.
Probeer op zo'n moment niet te redden, op te lossen, te adviseren, te analyseren ... 

Het enige wat op dat moment nog nodig is, is er zijn, volledig, onvoorwaardelijk, in liefde, pure liefde.

De extreemste vorm van schaamte is een soort 'bijna-dood ervaring' en als we beseffen wat er gebeurd wanneer we overgaan ... we worden ontvangen en begeleidt door licht en lichtwezens van pure liefde.
Wees op dat moment zo'n lichtwezen, geen teacher, geen preacher, wees puur licht.

Het is dit licht dat iemand de connectie met zichzelf kan herinneren en het proces van healing initieert.

En dit lijkt misschien maar een eerste stapje van een proces, en dat is het ook, en tegelijkertijd is dit het einde van een ander proces.

Wij hebben dit mogen ervaren tijdens een ongelooflijke 2-daagse die nu weken later nog steeds doorwerkt, bij ons allemaal.
Wij ervaren allen een enorm gevoel van bevrijding en zijn enorm dankbaar dit proces samen te hebben kunnen doen ... en eigenlijk zijn er niet genoeg woorden om dit goed te beschrijven.

Tot slot wil ik dit blog afsluiten met een video van Brené Brown, Listening to shame

 Shame is an unspoken epidemic, the secret behind many forms of broken behavior.
Brené Brown explores what can happen when people confront their shame head-on.
Her own humor, humanity and vulnerability shine through every word.
 


Lieve mensen,

We hopen dat je tot hier bent gekomen met lezen!
Schaamte maakt dat veel mensen er met een ruimte bocht om het onderwerp heen gaan :-)

Dank je wel voor het lezen!
Ik ben na onze 2-daagse ook nog verder op onderzoek uit gegaan en heb mooie en bruikbare informatie die onze ervaringen alleen maar bevestigen.

Het onderwerp schaamte is groot en dit blog is niet volledig.
Alleen al in onze 2-daagse is zoveel geleerd dat het niet in deze nieuwsbrief past.

Echter, zie het als een uitnodiging om zelf op onderzoek te gaan !

Wij hebben gezien hoe het mechanisme en gevoel van schaamte onze weg in het leven heeft beïnvloed, maar ook hoe we er anderen bewust of onbewust beïnvloeden.
Want vergis je niet, het mechanisme is zeer effectief om individuen, groepen en zelfs hele volkeren in hun gedrag te beïnvloeden, juist omdat het zo pijnlijk kan zijn.

Er bestaat momenteel in deze wereld een tendens van 'shamen' en 'cancellen'. 
En pas als we éénmaal door hebben hoe het werkt en zien en voelen wat het effect is op anderen, kunnen we het in ons gezond groeiende bewustzijn achter ons laten als instrument van ons ego.
Ook hier mogen we tegen onszelf zeggen ... stop, draai om, ga terug!

Mocht je jezelf verder willen verdiepen, dan hebben we hier alvast een aantal interessante links voor je: 

- Shame: Causes, Effects, & How to Overcome
- The Map of Consciousness

Voor nu, heel veel liefs !!

En tot gauw, in levende lijve, op één van de online events en op de online community Human-ET One!

Jacqueline en Philip


Source :
Nieuwsbrief December 2022 
www.ET-Healing.nl

Contact gegevens

Healing Centre Beyond Medicine 

Wolfhezerweg 31
6874 AA Wolfheze
Netherlands
+31 (0)6-43726518

Lees meer over onze
Eerlijke Prijzen
Voorwaarden
Privacy Policy
Disclaimer
Copyright
- SiteMap

Ervaringen van onze klanten

Prev Next
Together We Heal

  In de afgelopen jaren hebben we met regelmaat verzoeken ontvangen uit het buitenland (Canada, USA, Australie, Engeland, India, ...) of we ook een programma wilden gaan ontwikkelen voor ET-Healing Practitioner via skype.Dit jaar hebben we de...

Mijn eerste ET-Healing sessie

Read more
Het leven is weer terug

  Een lieve dame die al eens eerder was geweest een jaar geleden, lag op de behandeltafel voor een ET-Healing sessie. En het team liet me direct naar haar keelchakra gaan, daar stond zo een druk...

Het leven is weer terug

Read more
ET-Healing voor kosmisch contact

  Onlangs kwam er een dame in de praktijk voor een ET-Healing sessie, en zij heeft pijn klachten in de hartstreek. Ze heeft zich al regulier laten onderzoeken maar er werden geen afwijkingen gevonden. Een raadsel...

ET-Healing voor kosmisch contact

Read more
Ben ik buitenaards

  Hij komt voor het eerst in de praktijk met Fysieke klachten. Wil heel graag weten wat het is, graag een diagnose. Is heel eerlijk over de buitenaardsen: ‘Ik ben behoorlijk sceptisch. Ik ben een wetenschapper.’Zo...

Ben ik buitenaards ?

Read more

  Samen met een cliënt had ik zo'n magische ervaring tijdens deze gehele ET-healing sessie, dat we die samen met jullie wilden delen : "Dit is een verslag van de ET-healing sessie die ik van Jacqueline en...

Tijd voor Magie

Read more
Verschuiving in tijd, ruimte en dimensies

  "Lieve Jacqueline,Wat heb jij me vorige week weer een prachtige en bijzondere ET-healing sessie gegeven. Dankjewel.Onvoorstelbaar, wat daar is gebeurd en nog steeds doorwerkt.Ik hoorde op de opname jouw woorden over de verschuivingen van tijd...

Verschuiving in tijd en dimensies

Read more
Healing van een hond

  Ik kreeg weer een mooie aanvraag voor een ET-healing voor een hond binnen, iets wat ik ook graag doe.Het ging om een hond die last had van haar achterpoot door gescheurde banden.Ze was daarvoor geopereerd...

ET-Healing voor een getraumatiseerde hon…

Read more
Healing voor Gabber

  Het bazinnetje van Gabber mailde me of ik een ET-healing op afstand wilde doen voor hem, want als ze hem optilt gilt hij van de pijn.Ook borstelen heeft hij liever niet. De dierenarts kan niets...

Healing voor Gabber

Read more
Janet Ossebaard

  Levensveranderende gebeurtenis: heling door buitenaardse wezensToen we in 2013 op vakantie waren in het zuiden van Engeland (Glastonbury gebied) om een graancirkel reis te doen onder leiding van Janet Ossebaard, werden het team en ik...

Janet Ossebaard

Read more
Testimonial Lymphoma Hodgkin

  In juli 2011 werd er bij mij lymfklierkanker Hodgkin op drie plaatsen in mijn borst geconstateerd. Na 5 maanden chemokuren en 25 dagen bestralingen bleken de tumoren verdwenen te zijn. Tijdens het herstel van de behandelingen...

Anomiem-Hodgkin

Read more