Mahatma Ghandi - Foregiveness is the attribute of the strong
Featured

Vergeving


In onze nieuwsbrief van april 2020 stond als thema centraal: Stel dat 'alles' een reset krijgt, zouden we er dan vervolgens voor kiezen hetzelfde opnieuw te doen en dezelfde wereld als het ware opnieuw op te bouwen?
Met andere woorden .... zouden we dan willen teruggaan naar hoe het was?Naar alle waarschijnlijkheid is het antwoord voor velen, met alle opgedane ervaringen en wijsheid, nu heel anders dan twee jaar geleden.
Dit is groei!
Dit is transformatie!

En we zijn zeer blij met mensen die een totaal nieuwe visie en ideeën hebben voor een nieuwe wereld !

Maar voordat we werkelijk een nieuwe wereld kunnen gaan bouwen, zullen we ons moeten losmaken van de wereld zoals die nu is en zullen we ons bewust moeten losmaken van de patronen die we ons in deze wereld eigen hebben gemaakt.
Zolang we onze onbewuste patronen niet veranderen, zullen we de nieuwe wereld onbewust en onbedoeld op dezelfde manier vormgeven.

Dit is een intens en intern proces ... we hebben allemaal enorme hoeveelheden ankers in 'de oude wereld' en totdat we ons daarvan bewust zijn, zijn we niet vrij om in een nieuwe richting te gaan zonder de bestaande werkelijkheid opnieuw te creëren.

Stel je eens voor dat we elk moment 100% in het 'nu' zouden leven, dan zouden we niet alleen geen herinneringen meer nodig hebben, onze herinneringen zouden ons ook niet langer belemmeren om werkelijk te zijn wie we in wezen zijn.
Als we 100% in het nu kunnen zijn, dan doet het verleden noch de toekomst er toe ... we leven dan volledig op basis van synchroniciteit.
De enige beperking voor het maken van een Quantum Shift naar een compleet andere realiteit is onze neiging onszelf vast te houden aan de realiteit zoals die we kennen, zoals we ons die herinneren en waardoor we dus een connectie maken met ons verleden en niet in het nu zijn.

Op dit moment worden onze vrijheid en vreugde om geheel nieuwe wegen in te slaan dus nog deels beperkt door een sterke gehechtheid aan ons verleden en daardoor bepaalt en herhaalt het verleden zich in de toekomst.

In deze nieuwsbrief willen we wat licht schijnen op een specifiek aspect dat in het komende jaar heel relevant kan worden als het gaat om het loslaten van het verleden, namelijk .... vergeving.
Een thema dat in omvang en diepte zeer groot zou kunnen worden.

Het loslaten van de volharding dat het verleden anders had moeten zijn...

Een omschrijving die ik heb gelezen over vergeving is "het loslaten van de volharding dat het verleden anders had moeten zijn".
Vergeving is het beëindigen van een innerlijke strijd over een werkelijkheid zoals die is ervaren.
forgiveness-nelson-mandela-there-is-no-future-without-forgiveness.jpg

Soms horen of zeggen we:
"Ik begrijp gewoon niet hoe ze zo kunnen zijn!" of
"Hoe kunnen ze mij/ons dit aandoen?" of
"Ze moeten eerst hun excuses aanbieden voordat ik/wij verder kunnen."
"Ik wil eerst gerechtigheid of vergelding zien voordat ik ..."

Na een gebeurtenis of reeks gebeurtenissen waarbij onze integriteit is geschonden, zal de primaire reactie komen in de vorm van woede en verdriet.
Dit is een natuurlijk mechanisme om ons systeem te zuiveren van negatieve energieën. Deze negatieve energieën zoeken een uitweg. Dit is noodzakelijk.

Soms blijven we steken in deze woede wanneer ons iets ergs is overkomen of wanneer we het gevoel hebben dat ons onrecht is aangedaan.

Door te vergeven laten we los waar we boos of verdrietig over zijn, en houden we niet langer vast aan onze wrok jegens anderen die we verantwoordelijk houden.
Het kan soms ook wrok zijn die we op onszelf richten als we zelf "de verantwoordelijke" zijn.

Blijven hangen in woede brengt ons op de lange termijn enorme schade toe en onze gevoelens van pijn en teleurstelling nemen toe naarmate de tijd verstrijkt.
Het lost uiteindelijk niets op. Er verandert niets aan wat er in het verleden is gebeurd; in plaats daarvan verandert alles in ons leven van vandaag.
En ook al weten we dit, soms voelt het nog steeds gerechtvaardigd om boos of wrokkig te blijven, zelfs als het ons afhoudt van onze eigen gezondheid en geluk.

Vaak houden we woede, pijn en frustratie vast totdat de ander "sorry" zegt - voor zover dat ooit (oprecht) gebeurt.
Daarom mogen we het geluk voor de rest van ons leven niet laten afhangen van de excuses van de ander.

Vergeving is niet iets wat we anderen aanbieden; het is een geschenk dat we onszelf geven!
Het gaat om het loslaten van onze pijn en de voorwaarde om eerst ons gelijk te halen.
Pas als we onszelf dit toestaan, kunnen we verder gaan met ons leven - ongeacht of we ooit een verontschuldiging of genoegdoening krijgen.

Hoewel vergeving soms wordt gezien als het vergoelijken van iets dat niet vergoelijkt kan worden, is het tegendeel waar.
Vergeven betekent niet dat er geen gevolgen zijn voor diegene (ook al zijn wij dat zelf) die vergeven wordt.

Vergeving is geen goedkeuring van wat er gebeurd is.
Vergeving is geen vervanging van gerechtigheid.
Vergeving is geen ontheffing van verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid.

Vergeving gaat over het helen van onze eigen emotionele wonden en het loslaten van emotionele ankers naar het verleden. Het staat los van de ander, of liever, we maken ons los van de ander.
In wezen maken we ons los van een tijdlijn.

Dit proces gaat over verantwoordelijkheid nemen voor onszelf en tegelijkertijd de verantwoordelijkheid die niet de onze is, leggen waar die thuishoort.

Wij zijn verantwoordelijk voor ons eigen hart, ons eigen welzijn, onze eigen gezondheid en onze eigen daden; anderen zijn nog steeds en altijd verantwoordelijk voor hun daden.

In de kern gaat vergeving dus over het terugnemen van de macht die we door onze wonden hebben weggegeven aan degenen die ze hebben toegebracht.
Daarom is vergeving niet iets wat we voor een ander doen, maar voor onszelf.

Maar soms is de woede en wrok zo groot dat het onmogelijk lijkt.
In dat stadium is het misschien niet mogelijk te vergeven en moet deze energie van woede eerst uit het systeem worden losgelaten. Veroordeel dit niet.

Alleen de intentie uitspreken om ooit de mogelijkheid van vergeving te onderzoeken is voldoende om het proces van heling op gang te brengen en in een productieve richting te sturen.

Vergeving is een bewuste beslissing om een gebeurtenis of persoon te herkaderen, om het voor onszelf in een ander perspectief te plaatsen, zodat we niet langer hoeven te leven met de pijn in onze herinnering en de betekenis die het voor ons heeft.

Let wel ... het doel van vergeving is niet te vergeten (en zeker niet het ontkennen) wat er is gebeurd!
Het is een keuze om een nieuwe, positievere perceptie te creëren en een nieuwe manier van herinneren van iets wat je door pijn of fouten hebt geleerd. In eerste instantie kunnen gevoelens over de situatie neutraler worden en uiteindelijk zelfs leiden tot positieve inzichten.

Het moment waarop we beseffen dat onze ware kracht niet ligt in het koesteren van wrok jegens een punt in de oude tijd(lijn), maar in het loslaten van de ankers door onszelf en anderen vergeving te schenken, is het moment waarop we onszelf terugbrengen in het nu en onszelf bevrijden om een nieuwe realiteit binnen te gaan!


Vergeven is onszelf bevrijden...

forgiveness-Desmond-Tutu-forgiveness-is-not -forgetting

 

 

Zonder vergeving blijven we gebonden aan degene die ons kwaad heeft gedaan.

We zijn gebonden met kettingen van bitterheid, samengebonden, gevangen.

Totdat we de persoon die ons kwaad heeft gedaan kunnen vergeven, zullen zij de sleutels van ons geluk in handen hebben.

Zij zullen onze cipier zijn.

- Desmond Tutu -

 

 


 

Short Video's

>

>

 


Lieve mensen,

Het onderwerp vergeving is complex en heeft vele lagen en perspectieven.
We hebben allemaal onze eigen manier en timing om dit soort onderwerpen aan te pakken.
Deze nieuwsbrief geeft één perspectief en tegelijkertijd zijn er vele andere waardevolle perspectieven!

Misschien inspireert deze nieuwsbrief je om jezelf of iemand anders de dingen uit het verleden te vergeven.
Misschien gaat deze nieuwsbrief niet eens zozeer over jou, maar werpt hij licht op een proces waarbij een ander zichzelf probeert te vergeven en jij een neutraal luisterend oor kunt bieden.

Vergeving is zeker geen gemakkelijk proces en we hopen dat zoveel mogelijk lichtwerkers voorbereid zijn op de taak die voor hen ligt voor de heling van veel mensen.

We hopen dat deze nieuwsbrief je mag inspireren in de ontwikkeling van je eigen unieke perspectief.
Zodat je vanuit de kern je unieke Licht mag dragen en de wereld in mag schijnen.

We wensen iedereen veel liefde en wijsheid

Heb elkaar lief en hou elkaar de komende maanden dicht bij je!
Omhels elkaar en wees er voor elkaar.
Voor nu heel veel liefde !!!

En tot binnenkort, in levende lijve, op een van de online evenementen en op deze online community Human-ET One!

Jacqueline en Philip


Source : www.ethealing.nl Newsletter Feb 2022

Contact gegevens

Healing Centre Beyond Medicine 

Wolfhezerweg 31
6874 AA Wolfheze
Netherlands
+31 (0)6-43726518

Lees meer over onze
Eerlijke Prijzen
Voorwaarden
Privacy Policy
Disclaimer
Copyright
- SiteMap

Ervaringen van onze klanten

Prev Next
Together We Heal

  In de afgelopen jaren hebben we met regelmaat verzoeken ontvangen uit het buitenland (Canada, USA, Australie, Engeland, India, ...) of we ook een programma wilden gaan ontwikkelen voor ET-Healing Practitioner via skype.Dit jaar hebben we de...

Mijn eerste ET-Healing sessie

Read more
Het leven is weer terug

  Een lieve dame die al eens eerder was geweest een jaar geleden, lag op de behandeltafel voor een ET-Healing sessie. En het team liet me direct naar haar keelchakra gaan, daar stond zo een druk...

Het leven is weer terug

Read more
ET-Healing voor kosmisch contact

  Onlangs kwam er een dame in de praktijk voor een ET-Healing sessie, en zij heeft pijn klachten in de hartstreek. Ze heeft zich al regulier laten onderzoeken maar er werden geen afwijkingen gevonden. Een raadsel...

ET-Healing voor kosmisch contact

Read more
Ben ik buitenaards

  Hij komt voor het eerst in de praktijk met Fysieke klachten. Wil heel graag weten wat het is, graag een diagnose. Is heel eerlijk over de buitenaardsen: ‘Ik ben behoorlijk sceptisch. Ik ben een wetenschapper.’Zo...

Ben ik buitenaards ?

Read more

  Samen met een cliënt had ik zo'n magische ervaring tijdens deze gehele ET-healing sessie, dat we die samen met jullie wilden delen : "Dit is een verslag van de ET-healing sessie die ik van Jacqueline en...

Tijd voor Magie

Read more
Verschuiving in tijd, ruimte en dimensies

  "Lieve Jacqueline,Wat heb jij me vorige week weer een prachtige en bijzondere ET-healing sessie gegeven. Dankjewel.Onvoorstelbaar, wat daar is gebeurd en nog steeds doorwerkt.Ik hoorde op de opname jouw woorden over de verschuivingen van tijd...

Verschuiving in tijd en dimensies

Read more
Healing van een hond

  Ik kreeg weer een mooie aanvraag voor een ET-healing voor een hond binnen, iets wat ik ook graag doe.Het ging om een hond die last had van haar achterpoot door gescheurde banden.Ze was daarvoor geopereerd...

ET-Healing voor een getraumatiseerde hon…

Read more
Healing voor Gabber

  Het bazinnetje van Gabber mailde me of ik een ET-healing op afstand wilde doen voor hem, want als ze hem optilt gilt hij van de pijn.Ook borstelen heeft hij liever niet. De dierenarts kan niets...

Healing voor Gabber

Read more
Janet Ossebaard

  Levensveranderende gebeurtenis: heling door buitenaardse wezensToen we in 2013 op vakantie waren in het zuiden van Engeland (Glastonbury gebied) om een graancirkel reis te doen onder leiding van Janet Ossebaard, werden het team en ik...

Janet Ossebaard

Read more
Testimonial Lymphoma Hodgkin

  In juli 2011 werd er bij mij lymfklierkanker Hodgkin op drie plaatsen in mijn borst geconstateerd. Na 5 maanden chemokuren en 25 dagen bestralingen bleken de tumoren verdwenen te zijn. Tijdens het herstel van de behandelingen...

Anomiem-Hodgkin

Read more